luthienlovemagic: (Kahn)
[personal profile] luthienlovemagic
Eredeti író: SaraNoH
Eredeti cím: Heroes in 100 Words
Cím: Hősök száz szóban
Előző fordító: scarletspider
Jelenlegi fordító: Luthien Lovemagic
Eredeti történet linkje: http://archiveofourown.org/works/548395/chapters/976756
Korhatár: 14
Műfaj/kategória: humor, drabble gyűjtemény
Figyelmeztetések: nincs
Kikötés: Minden jog a Marvelé és a Disneyé, valamint a történet írójáé. A történet lefordítására és közzétételére engedélyt kaptam.
Szerző megjegyzés: A fejezetek címe alapján megismerheted, hogy az 5-10 drabble pontosan kire fókuszál. Lehetett történetötleteket javasolni, amiket 95%-ban fel is használtam, a többi esetben a random szógenerátor döntött.
Fordító megjegyzése: Az előző fordítástól eltérően, ahol a Marvel képregények nevezéktanát vette alapul a fordító, amire a filmben nem volt megfelelő kifejezés, én a filmes fogalmakat, elnevezéseket fogom használni, ahogy azt az eredeti szerző is tette, így az eddig lefordított két fejezettől az én változatom meg aztán a többi fejezet is el fog térni. A gyűjtemény közben befejezett lett, összesen 94 részből áll.
Leírás: Bosszúállók drabblesorozat. A történet fordítás. Az eredeti történet SarahNoH: Heroes in 100 Words c. írása. Egy-egy rész öt drabble-ből áll. Az öt vagy kapcsolódni fog egymáshoz, és egy nagyobb történetet alkot, vagy csak öt kis önálló százszavasról lesz szó. Ez attól függően fog változni, hogy melyik karakterre koncentrált az író, illetve, hogy a random szógenerátor hogyan döntött.2. fejezet: Tony
Zavar


Furcsa érzés bevallani, hogy a csendes időszakok zavarják a legjobban, de ha az ember pszichopata földönkívüliekkel harcol, vagy nagy sebességgel repül magasan a föld felett, akkor meg lehet érteni.


− Jarvis? Hol vagy, pajtás? – Tony nem tudja, merre is repüljön, vagy hogy hol van az ellenség, így leszáll a közeli tetőre. Felnyitja a sisakrostélyt, így sokkal többet látot, mint elsötétült sisakkijelzőjén át.


Tony agya kezd túlpörögni, mivel fel kell dolgoznia a csapattársai helyzetét, rájönnie, miért szakadt meg az összeköttetése Jarvisszal, és hogy kitalálja, mi legyen a következő lépése.


Töltés


Mióta a Thorral való első találkozás során amolyan akaratlan kísérletként a másik villáma túltöltötte a páncélját, Tony se veled, se nélküled kapcsolatban állt a dologgal. Ami megismétlődött még néhány alkalommal. Tony jelenleg épp önelégülten mosolyog, és annyit dörmög: − Menő. – Kilő a levegőbe, majdnem leszakítja a repulzorait, ami kis híján kuncogásra készteti őt.

A csata végeztével viszont a vigyor grimaszba és átkozódásba csap át. Bár a szupertöltöttség jó móka, a fölös elektromosságot képtelen teljesen a páncélban tartani. Valahányszor Tony valami fémmel dolgozik, vagyis szinte állandóan, végül mindig megrázza magát.


Esemény

Két dologgal volt teljesen tisztában éjszakánként: a gyakori rémálmokkal, és a ténnyel, hogy Pepper immár mellette alszik. Persze a nő tudta, hogy ezelőtt is voltak rémálmai, de Tony nem olyan ostoba, hogy elzavarja az ágyából (legalábbis nem szándékosan), így a legjobb tudása szerint próbálja kellemessé tenni az álmait. De minél keményebben próbálkozik, azok annál jobban kísértik. Néma sikollyal ébred, ki akarja köpni a szájába került homokot, és a mellkasa fáj az ARC reaktor súlyától. Lassan és csendesen visszafekszik Pepper mellé, és megpróbálja a légzését a nőéhez igazítani.


Mag


−Te menj először − suttogja Sólyomszem, és fejével a földalatti folyosó bejárata felé int. Fekete Özvegy egyetértően biccent, miközben meggyőződik róla, hogy a fegyvere a helyén van.

Tony mosolyog a sisakja mögött. − Srácok, ez hízelgő. Beismeritek, hogy szükségetek van a védelmemre, bármiről legyen is szó - elég nagy lépés kettőtök részéről.

Barton a szemét forgatja. − Sötét van odabent, és az ARC reaktorod lámpának is megteszi.

Hallja Natasha finom kuncogását, mielőtt válaszképpen kesztyűs ujjával a párra mutatna. – Mindketten ki vagytok tiltva a tornyomból.


Hajlam


Arra ébred, hogy a nap fenyegetően süt az arcába, és egy nyögéssel hasra fordult. Bruce mindig megkérdi, miért csinálja ezt, de egyszerűen képtelen szó nélkül hagyni azt a kimondatlan kihívást, valahányszor Steve Rogers világgá kürtöli, hogy ő nem tud berúgni. Ez olyan, mintha Tonyt beszippantotta volna egy fekete lyuk, és rögvest elhurcolta volna a csapatot a legközelebbi kricsmibe - általában mindig máshova, hogy a kutatása igazán alapos legyen. Eddig még nem sikerült megcáfolnia Steve elméletét. Azt is tudja, hogy a kísérlethez neki nem szükséges innia, de mikor kísérletezett valaha teljesen józanul?
From:
Anonymous
OpenID
Identity URL: 
User
Account name:
Password:
If you don't have an account you can create one now.
Subject:
HTML doesn't work in the subject.

Message:

 
Notice: This account is set to log the IP addresses of everyone who comments.
Links will be displayed as unclickable URLs to help prevent spam.

April 2014

S M T W T F S
  12345
6789101112
131415161718 19
20212223242526
27282930   

Style Credit

  • Style: Seelie for Ciel by nornoriel

Expand Cut Tags

No cut tags
Page generated Sep. 20th, 2017 02:04 am
Powered by Dreamwidth Studios