luthienlovemagic: (Kahn)
[personal profile] luthienlovemagic
Eredeti író: SaraNoH
Eredeti cím: Heroes in 100 Words
Cím: Hősök száz szóban
Előző fordító: scarletspider
Jelenlegi fordító: Luthien Lovemagic
Eredeti történet linkje: http://archiveofourown.org/works/548395/chapters/976756
Korhatár: 14
Műfaj/kategória: humor, drabble gyűjtemény
Figyelmeztetések: nincs
Kikötés: Minden jog a Marvelé és a Disneyé, valamint a történet írójáé. A történet lefordítására és közzétételére engedélyt kaptam.
Szerző megjegyzés: A fejezetek címe alapján megismerheted, hogy az 5-10 drabble pontosan kire fókuszál. Lehetett történetötleteket javasolni, amiket 95%-ban fel is használtam, a többi esetben a random szógenerátor döntött.
Fordító megjegyzése: Az előző fordítástól eltérően, ahol a Marvel képregények nevezéktanát vette alapul a fordító, amire a filmben nem volt megfelelő kifejezés, én a filmes fogalmakat, elnevezéseket fogom használni, ahogy azt az eredeti szerző is tette, így az eddig lefordított két fejezettől az én változatom meg aztán a többi fejezet is el fog térni. A gyűjtemény közben befejezett lett, összesen 94 részből áll.
Leírás: Bosszúállók drabblesorozat. A történet fordítás. Az eredeti történet SarahNoH: Heroes in 100 Words c. írása. Egy-egy rész öt drabble-ből áll. Az öt vagy kapcsolódni fog egymáshoz, és egy nagyobb történetet alkot, vagy csak öt kis önálló százszavasról lesz szó. Ez attól függően fog változni, hogy melyik karakterre koncentrált az író, illetve, hogy a random szógenerátor hogyan döntött.


3. fejezet: Csapat


Dezertőr

Nem tudta, miért érzi kellemetlenül és kényelmetlenül magát, mikor besétál a saját cégének irodájába. Igazság szerint mindig is így érzett, még azelőtt is, hogy átadta Peppernek a dolgokat, és megtette a Stark Industries igazgatójának. Talán csak bűntudata volt az apjával és Obie-val való kapcsolata miatt; hogy úgy érezte, sosem teljesített úgy, ahogy azt elvárták tőle. Próbált úgy viselkedni, mint régen, de bensőjében volt egy kis szomorúság, mert feladta a kötelességeit, még ha ez is volt a legjobb és legfelelősségteljesebb dolog, amit tehetett.

Húsosabb

− Ki mutatta meg Thornak az internetet és a nyomtatót? − követelte Clint, mikor belépett a konyhába. A bal kezében egy olyasfajta papírgalacsin volt, amit valaki még napkelte előtt mindenki ajtajára kiragasztott.

- Ühm, valaki nem túl boldog, hogy nem nyerte meg a “Melyik Bosszúállónak van a legjobb bicepsze?” szavazást? - kérdezte Tony.

− A harmadik helyem jobb, mint a te negyediked.

Tony legyintett. − Részben ezért viselem a páncélt; eltakarja a belső „szívdöglesztőt” a mit sem sejtő nyilvánosság elől.

Clint a szemét forgatta, és a kávés kannáért nyúlt.


Felfedezés

Steve szokásává vált, hogy leült Tony munkaasztala mellé, és nézte, ahogy dolgozik. Stark általában néhány perc után elfelejtette, hogy egy másik ember van a közelében. Kezdetben Tony megpróbálta elmagyarázni Steve-nek, hogy mit is csinál, de Rogers szólt, hogy ne is bajlódjon ezzel. Nem törődött a tudománnyal; csak megbabonázta, mi mindent lehet elérni ebben a korban. Nézte a levegőben úszó holografikus képeket, a repkedő robotokat, és hallgatta, ahogy Tony egy láthatatlan hanggal beszélget, és mindettől úgy érezte, hogy nem 70, hanem 700 évet töltött jégbe fagyva.

Narancsok

Steve szeretett az élelmiszerboltban és a kis piacokon vásárolni, különösen a gyümölcsosztályon. Csak a fejét rázta azok láttán, akik egy pillantásra se méltatták ezt az üzletrészt. A negyvenes évekből származó emberek rácsodálkoznának a bőséges kínálatra, ami immár mindennap kapható. Évszaktól függetlenül meg lehet vásárolni bármilyen zöldséget vagy gyümölcsöt. Vannak olyan sorok, amelynek a puszta tartalmától is meglepődnének. Mikor lett bevásárlólista ilyen hosszú és zavaros?

A felszín alatt

Akárhányszor elhagyták a csatateret, mindig mosolyogtak és integettek azoknak az embereknek, akik túl buták voltak ahhoz, hogy elmeneküljenek. De amint a Torony biztonságában voltak, megmutatkoztak a valódi érzelmeik, még ha csak egy fél pillanatra is, mielőtt mindenki visszaszerezte az irányítást. Steve eltöprengett, hogy mit gondolna a közvélemény, ha látnák ezt az apró változást: az aggodalmat, a fájdalmas grimaszokat, a túlélés sokkját, vagy a haragot a gyanútlan civilek vagy a sérült SHIELD ügynökök miatt. Talán akkor végre a nyilvánosság is megértené, hogy ők igazából mind (legalábbis nagyrészt) emberi lények.

April 2014

S M T W T F S
  12345
6789101112
131415161718 19
20212223242526
27282930   

Style Credit

  • Style: Seelie for Ciel by nornoriel

Expand Cut Tags

No cut tags
Page generated Sep. 20th, 2017 01:54 am
Powered by Dreamwidth Studios